NIKÉ LIGA: FC Spartak Trnava zdolal MFK Ružomberok 1:0

04.05.2024 Celý región

Trnava 4. mája (TASR) - Futbalisti FC Spartak Trnava zvíťazili v zápase 8. kola nadstavby Niké ligy v skupine o titul nad MFK Ružomberok 1:0. Súperovi tak odplatili prehru z pohárového finále a prerušili s ním nepriaznivú sériu bez víťazstva v lige. TRnava je v tabuľke priebežne druhá, Ružomberok piaty.

Trnava bola v prvom polčase aktívna, vypracovala si viacero dobrých príležitostí a v 27. minúte sa tešila z gólu, keď Procházka rozohral roh na Koštrnu, ten ideálnym centrom našiel Zeljkoviča, ktorý hlavičkou prekonal Ťapaja. Stretnutie sa mohlo zlomiť v 38. minúte, keď Ďuriš v súboji o loptu udrel lakťom Malého a po intervencii videorozhodcu ukázal hlavný arbiter trnavskému útočníkovi červenú kartu. Červeno-čierni sa po tomto momente stiahli, bránili výsledok a nechali hrať Ružomberčanov, ktorí na prekonanie pozornej defenzívy nevedeli nájsť recept.

FC Spartak Trnava – MFK Ružomberok 1:0 (1:0)
Gól: 27. Zeljkovič. Rozhodovali: Očenáš – Jekkel, Pacák, ŽK: Tučný, Mojžiš, Lavrinčík, ČK: 38. Ďuriš (Spartak), 3117 divákov.

Spartak: Takáč – Koštrna, Štetina, Ujlaky, Mikovič (90+. Poznar) – Zeljkovič – Azango (66. Bainovič), Ofori (46. Paur), Procházka (90+. Bolaji), Daniel (46. Šulek) – Ďuriš
Ružomberok: Ťapaj – Domonkos, Gabriel, Malý, Mojžiš (46. Chrien), Tučný (74. Šefčík) – Gerec, Múdry, Zsigmund (46. Lavrinčík), Chobot (82. Maslo) – Jackuliak (46. Boďa)
 
Hlasy po zápase:

Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Prvé, čo som si povedal, že my nemôžeme mať normálny zápas s Ružomberkom, vždy sa niečo prihodí, teraz to bola červená karta. Chalani sa po pohári zmobilizovali, vedeli, aký dôležitý je pre nás tento zápas. Výborne k tomu pristúpili, mali sme tam zakončenia, nakoniec sme to zlomili gólom po štandardke. Červená karta bola úplne zbytočná, chalani to ale odmakali, odpracovali, dodržali taktiku, pozície, pridali svoju skúsenosť. Konečne sme to zlomili na našu stranu a máme dôležité body do tabuľky.
Ondřej Smetana, tréner Ružomberka: "Bohužiaľ sme neodohrali dobré stretnutie. Ukázalo sa, že keď nemáme stopercentné nastavenie a prístup niektorých, tak takéto zápasy nemôžeme zvládať. Treba priznať, že Spartak bol dobre pripravený, viac od začiatku chcel. Aj keď nám zápas nahral vylúčením, neboli sme schopní nič vymyslieť, dostať sa do ich šestnástky, bolo to bez nápadu, invencie, všetko nám trvalo. Škoda, že sme premárnili takú šancu, mohli sme tu urvať viac. Ale Spartak dobre bránil, bol živý, hrali aktívne, kvalitne, stopercentne si to zaslúžia.
 

Slovan Bratislava prehral s MŠK Žilina 2:3

 
Bratislava 4. mája (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina vyhrali v sobotnom zápase 8. kole nadstavbovej časti Niké ligy o titul na pôde Slovana Bratislava 3:2. K víťazstvu a druhému miestu v tabuľke im pomohlo aj vylúčenie domáceho Kyriakosa Savvidisa v 62. minúte. Slovan už má istý titul v najvyššej slovenskej súťaži.


Žilinčania dokázali skórovať proti Slovanu premiérovo v tejto sezóne a prvýkrát od vlaňajšieho apríla. Plný počet bodov si odniesli zo zápasu s "belasými" naposledy v marci 2023 a ich neúspešná séria proti staronovému majstrovi trvala päť zápasov. Dve kolá pred koncom súťaže bojuje s Dunajskou Stredou a Trnavou o účasť v pohárovej Európe.

Sumár - 8. kolo nadstavbovej časti Niké ligy

ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 2:3 (1:2)
Góly: 25. Blackman, 53. Marcelli - 7. Bile, 33. Ďatko, 90.+3. Adang. ŽK: Pauschek - Gidi. ČK: 62. Savvidis. Rozhodovali: Dohál - Zemko, Hrmo, 6350 divákov

Slovan: Borjan - Blackman, Bajrič, Wimmer, Zmrhal - Pauschek, Savvidis - Weiss (83. Isaac) - Barseghjan, Strelec (83. Vojtko), Marcelli (89. Zuberu)
Žilina: Belko - Minárik, Stojačevski, Ndjeungoue - Ďatko (78. Bari), Gidi (78. Adang), Sauer, Javorček (90.+4. Essomba) - Bile, Jambor, Iľko (78. Hranica)


Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Vzhľadom na priebeh zápasu bola pre nás nešťastná záverečná minúta. Za výkon a hru v oslabení sme si nezaslúžili prehrať. Vzhľadom na celkový stav však asi áno. Máme už len torzo mužstva, ktoré je zdravé a v kondícii. Už nech je koniec ligy a uvidíme, čo bude ďalej. Gratulujem Žiline k víťazstvu."
Michal Ščasný, tréner Žiliny: "Sme veľmi šťastní, že sme získali tri body na ihrisku majstra. Aj keď to bol ťažký zápas a Slovan nás prekvapil rozostavením, zvládli sme to. Klobúk dole pred chalanmi ako to zvládli. Musíme sa pripraviť na záver súťaže."
 

AS Trenčín zdolal Zemplín Michalovce 1:0

Trenčín 4. mája (TASR) - Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotňajšom zápase 8. kola nadstavbovej časti Niké ligy nad MFK Zemplín Michalovce 1:0. V tabuľke skupiny o udržanie si tak upevnili 8. priečku, pred deviatou Skalicou majú deväťbodový náskok. Michalovčanov čaká tuhý boj o vyhnutie sa baráži. Mužstvo Františka Straku je na 10. pozícii s rovnakým počtom bodov (24) ako predposledné FC Košice.

Jediný presný zásah v stretnutí zaznamenal v 40. minúte Chinonso Emeka, ktorý zužitkoval presný center Hilaryho Gonga a hlavou zariadil tri body pre Trenčanov. Domáci dominovali v držaní lopty (69:31) a z aktivity vyťažili aj viac streleckých pokusov na bránku (8:3).

8. kolo nadstavbovej časti Niké ligy - skupina o udržanie sa:

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)
Góly: 40. Emeka. Rozhodovali: Gemzický - Straka, Jánošík, ŽK: Emeka - Acosta

Trenčín: Vozinha – Kmeť, Bondarenko, Skovajsa, Kozlovský – Bariš – Gajdoš (85. Hájovský), Ibrahim, Gong (71. Uchegbu, 85. Akila), Sunday (71. Djerlek) – Emeka (63. Kupusović)
Michalovce: Frelih – Magda, Dzotsenidze, Volanakis, Bahi – Karasjuk (73. Zubairu) – van Kessel (73. Jánošík), Acosta (79. Šimko), Vaško, Marcin – Niarchos (73. Adekunle)
 
 

FC ViOn Zlaté Moravce vyhral nad MFK Skalica 1:0

Zlaté Moravce 4. mája (TASR) - Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce zaznamenali druhé víťazstvo v prebiehajúcom ročníku Niké ligy. V ôsmom kole skupiny o udržanie sa zdolali MFK Skalica 1:0. Zlatomoravčania majú ako už istí zostupujúci na konte 11 bodov a patrí im posledné 12. miesto. Skaličania majú 36 bodov a s určitosťou obsadia konečnú 9. priečku.

Rozhodujúci gól strelil v 11. minúte Marek Kuzma. Zlatomoravčania sa presadili z jedinej strely do priestoru brány. Skaličania vyslali na domáceho brankára Patrika Richtera šesť pokusov, no bez gólového efektu.

8. kolo nadstavbovej časti Niké ligy - skupina o udržanie sa:

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MFK Skalica 1:0
(1:0)
Gól: 11. Kuzma. Rozhodovali: Benedik – Vass, Halíček. ŽK: Brenkus (ViOn), 506 divákov.

Z. Moravce: Richter – Jinjolava, R. Nagy, Gono, Suľa – Duga – J. Švec (61. Čonka), Nonikashvili (90. Balaj), Brenkus (73. Tabatadze), Mondek – Kuzma (90. Balić)
Skalica: Junas – Krčík, M. Nagy (77. Ranko), Podhorin, Černek – Hradecký, Mášik – Morong (46. Gaži), Alves (71. Vlasko), Matejov (46. Baumgartner) – Smékal (71. Sobczyk)


Dušan Uhrin, tréner FC Vion ZL.Moravce: "Som rad, že sa nám podarila uhrať nula vzadu a že sa nám podarilo vyhrať doma po viac ako 365 dňoch. Splnili sme to, čo sme si pred zápasom povedali, hráči odohrali stretnutie takticky výborne, nechceli sme nič otvoriť, nechceli sme urobiť zbytočnú chybu a verili sme, že jeden gól dáme. Veľmi dobrý výkon podal brankár Richter, bola to už jeho tretia nula, som veľmi rad, že sa takto uchytil. Je nám ľúto, že zostupujeme, ale keby nám boli uznané góly s Michalovcami doma a v Banskej Bystrici, situácia sa mohla vyvinúť inak."
Pavol Majerník, tréner MFK Skalica: "Odohrali sme dva rozdielne polčasy, neviem prečo sa to tak deje, ale vždy dostaneme z prvej akcie súpera gól a neviem prečo psychicky padáme. Smerom dopredu sme boli statickí, pomalí, preto sme sa nedostavali do našich veci a ani do šancí, kde by sme ohrozili bránu súpera. Myslím si, že druhý polčas bol z našej strany oveľa lepší, vytvorili sme si dve-tri čisté gólové príležitosti, bohužiaľ, keď nestrelíme gól, ťažko môžeme pomýšľať na lepši výsledok."
 

Vyberte región